Декілька місяців тому в мене теж з"явилась проблема з відеокартою . Моя GeForce 8800 GT заглючила , на екрані з"явились краказябли і віндовс постійно перегружався з причини " збоя драйвера відеокарти" . Ну , купляти нову на цей комп сенсу не було і я прийняв рішення теж пробувати реанімувати свою відяху методом " припарки " . Перед початком роботи зібрав деяку інформацію по основним причинам поломки . В дрібні деталі та процеси не углублявся , але зрозумів одне , в процесорі карти є кристалик , який пересихає і розривається . При високій температурі його можна розплавити і він , як би то , зливається знову в одну цілу субстанцію . Так шо прогрівати всю плату не має сенсу , тимпаче , що від цього можуть зіпсуватись інші деталі .Температура плавлення кристала приблизно дорівнює температурі плавлення звичайного припою .
І так , взявши промисловий фен з насадкою діаметром 10 мм , визначив спочатку відстань при якій припой почне плавитись
В моєму випадку отримав відстань 15-20мм
Прогрівіти треба тільки " квадратик " на платі , де знаходиться наш чудо-кристал
Прогріваєм 15 хв
Охолоджуєм , вставляєм в материнку і ...
Попередньої реанімації мені хватило десь на пів року , думаю це нормально . Пів години назад карта знов заглючила , я провів описану процедуру і .... ось пишу , вставляю фотки . На скільки хватить не знаю , побачимо .